Založ si blog

Prezidentské voľby – obraz stavu cirkvi.

Tieto prezidentské voľby nám viac ako kedykoľvek dosiaľ odhaľujú skutočný stav cirkvi a skutočnú hĺbku porozumenia podstaty kresťanstva samotnými kresťanmi.

Je to preto, lebo doteraz žiadny prezidentský kandidát nikdy tak otvorene nedeklaroval podporu LGBT agendy, gender ideológie, práva žien na interupciu a podporu adopcie detí homosexuálnymi pármi.

Podľa štatistík sa u nás ku kresťanstvu hlási viac ako 70% obyvateľov Slovenska. Sú vedení v štatistikách pod pojmom „veriaci“.

Veriaci kresťania? Veriaci v čo? Čo je definícia kresťana? Wikipedia hovorí… Slovo kresťan je odvodené od slova Kristus (gr. christianos – „kristovec“). Websterov slovník definuje kresťana ako „osobu vyznávajúcu vieru v učení Ježiša Krista.”

A tu je kameň úrazu. Ak sa niekto nazýva kresťanom a popiera učenie a hodnoty ktoré hlásal Kristus, kresťanom nie je. Hodnoty, ktoré deklaruje pani Čaputová, nie sú hodnoty kresťanstva ale hodnoty humaniznu.

Natískajú sa tak otázky. Podpora agendy pani Čaputovej kresťanmi hovorí o čom? O tom, že ju podporujú kresťania, ktorí v skutočnosti kresťanmi nie sú? Alebo, že ju podporujú kresťania, ktorí si myslia že sú kresťania, ale v skutočnosti ani nechápu podstatu učenia Kristovho a žijú si svoju tradičnú vieru bez hlbšieho porozumenia v čo vlastne veria a vyberajú si iba čo sa im práve hodi?

Tieto voľby naplno odhalia skutočný stav cirkvi a skutočný stav kresťanov. Mnohí si prajeme odstaviť Smer od vládnej moci, ktorú roky arogantne zneužíva. Tieto voľby sú ale aj dilemou osobných hodnôt a osobnej identity. Budú kresťania voliť hodnoty ich učiteľa alebo Ho zaprú a rozhodnú sa voliť svoju vlastnú agendu?

Aký je výsledok tejto vlády?

26.11.2021

Že Fico je už menšie zlo! Bohužiaľ.

lešť

Vojaci si v Lešti preverili svoju pripravenosť v rámci cvičenia Strong Cohesion 2024

29.04.2024 12:01

Na cvičení sa zúčastnilo takmer 1 500 vojakov šiestich armád NATO so 400 kusmi vojenskej techniky.

Ruská polícia, poriadková polícia, Petrohrad,

Militanti zaútočili na policajtov v Rusku, hlásia sedem mŕtvych. Útočili aj pred týždňom

29.04.2024 11:20

Ozbrojenci severne od mesta Karačajevsk začali proti dopravným policajtom paľbu z automatických zbraní a hodili na nich výbušné zariadenia.

ide o pravdu, dzurinda

Dzurinda: Nie je najmenší dôvod zvažovať alternatívu k EÚ

29.04.2024 11:15

Expremiér pred 20 rokmi doviedol Slovensko do Európskej únie.

hamburg, kalifát, demonštrácia, protest, islam, moslim

Islamisti v Hamburgu žiadali kalifát, nemeckých politikov to pobúrilo

29.04.2024 10:15

"Chcú zrušiť demokraciu a náboženský štát z doby kamennej označujú za riešenie," napísal denník Bild.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 5442x
Priemerná čítanosť článkov: 2721x

Autor blogu

Kategórie