Založ si blog

Prezidentské voľby – obraz stavu cirkvi.

Tieto prezidentské voľby nám viac ako kedykoľvek dosiaľ odhaľujú skutočný stav cirkvi a skutočnú hĺbku porozumenia podstaty kresťanstva samotnými kresťanmi.

Je to preto, lebo doteraz žiadny prezidentský kandidát nikdy tak otvorene nedeklaroval podporu LGBT agendy, gender ideológie, práva žien na interupciu a podporu adopcie detí homosexuálnymi pármi.

Podľa štatistík sa u nás ku kresťanstvu hlási viac ako 70% obyvateľov Slovenska. Sú vedení v štatistikách pod pojmom „veriaci“.

Veriaci kresťania? Veriaci v čo? Čo je definícia kresťana? Wikipedia hovorí… Slovo kresťan je odvodené od slova Kristus (gr. christianos – „kristovec“). Websterov slovník definuje kresťana ako „osobu vyznávajúcu vieru v učení Ježiša Krista.”

A tu je kameň úrazu. Ak sa niekto nazýva kresťanom a popiera učenie a hodnoty ktoré hlásal Kristus, kresťanom nie je. Hodnoty, ktoré deklaruje pani Čaputová, nie sú hodnoty kresťanstva ale hodnoty humaniznu.

Natískajú sa tak otázky. Podpora agendy pani Čaputovej kresťanmi hovorí o čom? O tom, že ju podporujú kresťania, ktorí v skutočnosti kresťanmi nie sú? Alebo, že ju podporujú kresťania, ktorí si myslia že sú kresťania, ale v skutočnosti ani nechápu podstatu učenia Kristovho a žijú si svoju tradičnú vieru bez hlbšieho porozumenia v čo vlastne veria a vyberajú si iba čo sa im práve hodi?

Tieto voľby naplno odhalia skutočný stav cirkvi a skutočný stav kresťanov. Mnohí si prajeme odstaviť Smer od vládnej moci, ktorú roky arogantne zneužíva. Tieto voľby sú ale aj dilemou osobných hodnôt a osobnej identity. Budú kresťania voliť hodnoty ich učiteľa alebo Ho zaprú a rozhodnú sa voliť svoju vlastnú agendu?

Aký je výsledok tejto vlády?

26.11.2021

Že Fico je už menšie zlo! Bohužiaľ.

Nitra, Kynek, záplavy

V Nitre opäť vytopilo Kynek aj mestské kúpalisko

16.06.2024 19:55

Prívalový dážď, ktorý v noci zo soboty na nedeľu zasiahol Nitru, spôsobil po nedávnych záplavách ďalšie problémy.

Donald Trump

Trump označil Zelenského za najlepšieho predajcu všetkých čias: Len čo odišiel so 60 miliardami, už si pýta ďalšie, treba to zastaviť

16.06.2024 17:25

Americký exprezident Donald Trump sa v noci na nedeľu sťažoval, že žiadosti Ukrajiny o podporu od Spojených štátov "nemajú konca".

Kaaba, Veľká mešita, hadž

Púť do Mekky má už najmenej 19 obetí. Teploty stúpajú nad štyridsiatku

16.06.2024 17:09

V Mekke panujú v posledných dňoch vysoké teploty, ktoré sa dostali aj nad 45 stupňov.

kalinák

Šéf NR SR stále chýba. Čaká sa na Fica? Kaliňák: Nejde o dohodu medzi SNS a Hlasom, Pellegrini odišiel, situácia sa zmenila

16.06.2024 17:00

Kaliňák zatiaľ nepočul o žiadnych personálnych zmenách v koalícii. Pellegriniho už do koaličnej zostavy nepočíta.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 5461x
Priemerná čítanosť článkov: 2731x

Autor blogu

Kategórie