Založ si blog

Prezidentské voľby – obraz stavu cirkvi.

Tieto prezidentské voľby nám viac ako kedykoľvek dosiaľ odhaľujú skutočný stav cirkvi a skutočnú hĺbku porozumenia podstaty kresťanstva samotnými kresťanmi.

Je to preto, lebo doteraz žiadny prezidentský kandidát nikdy tak otvorene nedeklaroval podporu LGBT agendy, gender ideológie, práva žien na interupciu a podporu adopcie detí homosexuálnymi pármi.

Podľa štatistík sa u nás ku kresťanstvu hlási viac ako 70% obyvateľov Slovenska. Sú vedení v štatistikách pod pojmom „veriaci“.

Veriaci kresťania? Veriaci v čo? Čo je definícia kresťana? Wikipedia hovorí… Slovo kresťan je odvodené od slova Kristus (gr. christianos – „kristovec“). Websterov slovník definuje kresťana ako „osobu vyznávajúcu vieru v učení Ježiša Krista.”

A tu je kameň úrazu. Ak sa niekto nazýva kresťanom a popiera učenie a hodnoty ktoré hlásal Kristus, kresťanom nie je. Hodnoty, ktoré deklaruje pani Čaputová, nie sú hodnoty kresťanstva ale hodnoty humaniznu.

Natískajú sa tak otázky. Podpora agendy pani Čaputovej kresťanmi hovorí o čom? O tom, že ju podporujú kresťania, ktorí v skutočnosti kresťanmi nie sú? Alebo, že ju podporujú kresťania, ktorí si myslia že sú kresťania, ale v skutočnosti ani nechápu podstatu učenia Kristovho a žijú si svoju tradičnú vieru bez hlbšieho porozumenia v čo vlastne veria a vyberajú si iba čo sa im práve hodi?

Tieto voľby naplno odhalia skutočný stav cirkvi a skutočný stav kresťanov. Mnohí si prajeme odstaviť Smer od vládnej moci, ktorú roky arogantne zneužíva. Tieto voľby sú ale aj dilemou osobných hodnôt a osobnej identity. Budú kresťania voliť hodnoty ich učiteľa alebo Ho zaprú a rozhodnú sa voliť svoju vlastnú agendu?

Aký je výsledok tejto vlády?

26.11.2021

Že Fico je už menšie zlo! Bohužiaľ.

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 5432x
Priemerná čítanosť článkov: 2716x

Autor blogu

Kategórie